Monday, September 28, 2020
Jurnalism corect


Alina Gorghiu, după decizia CCR privind codurile penale: Îi cer demisia doamnei Dăncilă. A girat modificările

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 29 iulie 2019 Etichete: , , ,

Alina Gorghiu a declarat, luni, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituționale modificările aduse codurilor penale că premierul României a girat proiectul, solicitându-i Vioricăi Dăncilă demisia.

„Pe această cale îi cer doamnei Dăncilă demisia pentru că a girat aceste modificări la codul penal și codurile de procedură penală.”, a declarat senatorul PNL, Alina Gorghiu, pentru mainnews.ro.

Gorghiu susține că viziunea pe care Partidul Social Democrat a propus-o este una strâmbă.

„Este o decizie așteptată, sesizarea făcută de PNL, înaintată Curții Constituționale a României, a fost temeinic motivată. De altfel, nu este prima dată când CCR respinge ca fiind neconstituționale modificările aduse de PSD ALDE la codul penal și codurile de procedură penală. Viziunea pe care PSD a propus-o este una strâmbă și anume, cei din majoritatea parlamentară își doresc să pună în atenția codului penal sau codului de procedură penală infractorul și victima, priviți la ce se întâmplă în jurul nostru și o să constatați cu toții că reducerea termenelor de prescripții, abrogarea neglijenței în servicii și toate celelalte modificări produc consecințe grave în societate. (…) Domnului Dragnea nu mai am de unde să îi cer demisia că probabil regretă de unde este ce a girat cât a fost președinte PSD și aștept să se întoarcă codul penal și codul de procedură penală înapoi în Parlament cu decizia CCR modificată astfel încât să putem să le punem în acord cu recomandările Curții Europene a Drepturile Omului, cu recomandările Comisiei de la Viena etc.”, a mai spus Alina Gorghiu.

Decizia CCR

CCR a admis ambele sesizări privind codurile penale, stabilind că modificările sunt neconstituționale. Principalul motiv care a stat la baza deciziei este necorelarea de către Parlament a celor două coduri, Penal și de Procedură Penală, cu deciziile CCR. Sesizările au fost formulate de opoziție și de președintele Klaus Iohannis.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW