Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Alina Gorghiu cere partidelor să se delimiteze de AUR: Doar așa vom stopa glorificarea violenței și a urii

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 septembrie 2021

Alina Gorghiu, senator PNL și vicepreședinte al Senatului, cere luni, 13 septembrie, partidelor din Parlament să se delimiteze de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și cere conducerii forului să îi sancționeze pe parlamentarii implicați în scandalul de la plenul comun de joi, 9 septembrie.

Trebuie să arătăm că suntem Parlamentul unei țări europene! Ceea ce s-a petrecut în ședința de plen din 9 septembrie nu are voie să se mai repete vreodată”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Solicitarea senatorului PNL a fost depusă la Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului.

Doar așa vom stopa glorificarea violenței și a urii în Parlamentul României”, a adăugat senatorul.

Context

Ședința de plen reunit al Parlamentului, în cadrul căreia a fost citită moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR, a fost suspendată imediat după ce a început, după ce liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, i-a cerut lui Florin Roman să se retragă de la conducerea ședinței și să-i lase locul președintelui Senatului.

Ulterior, spiritele s-au încins în plenul reunit al Parlamentului, iar Florin Roman s-a retras cu forța de la conducerea ședinței, locul lui fiind luat de Cristina Prună, de la USR PLUS.

De precizat este că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, i-a delegat atribuțiile vicepreședintelui Florin Roman, iar acesta a ținut, pentru o scurtă perioadă de timp, ședința plenului reunit, chiar dacă era prezentă și Anca Dragu, președintele Senatului.

După ce spiritele s-au calmat, Anca Dragu a reluat ședința plenului reunit al Parlamentului.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban tranșează scandalul din Parlament: Anca Dragu trebuia să conducă plenul

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW