Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu: 11 fugari au fost aduşi în ţară în această săptămână

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, informează că, în această săptămână, unsprezece bărbați condamnați la închisoare pentru diverse infracțiuni și care au fugit din țară au fost aduși înapoi în România din țări precum Spania, Italia, Marea Britanie și Germania. Printre aceștia se află și un bărbat din Bihor, condamnat la opt ani și două luni de închisoare pentru un jaf comis în 2015.

”Un hoţ din Bihor care a prădat casa unui avocat a fost jefuit de doi tâlhari. Aşa suna titlul ştirilor care anunţau un caz ilar din anul 2015. Unul dintre autorii acelui jaf, Murari Răzvan Lucian, condamnat ulterior definitiv pentru complicitate la tâlhărie calificată, a fugit în Spania. S-a înşelat însă când a crezut că va scăpa de executarea pedepsei de 8 ani şi 2 luni de închisoare. Astăzi, el a fost adus în ţară”, a arătat Alina Gorghiu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Justiției a menționat că în această săptămână au fost repatriați alți 10 indivizi căutați: Durbală Lucian, transferat din Marea Britanie, condamnat la 4 ani de închisoare pentru proxenetism; Bob Nicolae, adus din Italia, condamnat la 4 ani de închisoare pentru șantaj; Turean Alexandru, adus din Marea Britanie, condamnat la 3 ani de închisoare pentru înșelăciune; Dobre Rafael, transferat din Spania, condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru infracțiuni rutiere; Balaci Carius David, adus din Germania, condamnat la 2 ani pentru tentativă de tâlhărie; Melinte Iulian Ionel, transferat din Italia, condamnat la un an și 6 luni pentru furt calificat; Ursachi Marian, adus din Marea Britanie, condamnat la un an și 4 luni pentru infracțiuni rutiere; Stoian Constantin Laurențiu, transferat din Spania, condamnat la un an și 3 luni pentru furt calificat; Urmă Costică Cristinel, adus din Germania, condamnat la un an și 2 luni pentru infracțiuni rutiere; Preda Ilie, adus din Marea Britanie, condamnat la 180 de zile pentru infracțiuni rutiere.

”Depunem constant eforturi pentru ca toţi fugarii să fie aduşi în ţară. Să îşi ispăşească pedeapsa în România, indiferent de nume, infracţiune, pedeapsă”, a mai scris Gorghiu.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW