Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Alina Bica și Ioan Bene, prinși de polițiști în Italia

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 10 iulie 2020 Etichete: , , ,

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti în Italia, a anunțat, vineri seară, Poliția Română. De asemenea, a mai fost prins și Ion Benea, condamnat în România și urmărit intenațional.

„In urma cooperarii politienesti internationale, precum si a bunei relatii instiutionale intre ministrul afacerilor interne din Romania si ministrul de interne Italian, in aceasta seara, colegii din Italia au identificat si retinut doi urmariti internationali:

1. BICA Alina Mihaela, urmarita international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru favorizarea faptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

2. BENE Ioan, urmarit international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru fals sub inscrisuri sub semnatura privata, dare de mita, evaziune fiscala. Acesta are de executat 6 ani si 2 luni inchisoare.Cei 2 urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmând a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predarii către Romania.

Alte detalii, cu privire la operatiune din aceasta seara, nu pot fi facute publice, in acest moment, procedurile judiciare fiind inca in derulare.

Multumim tuturor partenerilor instituíonali pentru sprijinul acordat in acest caz.

Asigur cetetenii ca Politia Romana va continua activitatea de depistare a tuturor persoanelor care se sustrag. Este doar o chestiune de timp, pana ii vom aduce acasa”, a anunțat, vineri seara, Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată definitiv, anul trecut, la patru ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Ioan Bene a fost condamnat în anul 2018 de Curtea de Apel Cluj la trei ani și opt luni de închisoare pentru dare de mită în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și își executa pedeapsa în Italia, în libertate supravegheată.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW