Wednesday, May 31, 2023
Jurnalism corect


Alin Simota, fost patron la Jiul Petroșani, condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 22 martie 2020 Etichete: , , ,

Alin Simota, fost patron al clubului de fotbal Jiul Petroșani și fost vicepreședinte PNL Hunedoara, a fost condamnat de prima instanță la trei ani și trei luni de închisoare cu executare, informează Gazeta de Dimineață. Acesta a fost condamnat pentru fraudă cu fonduri europene destinate modernizării ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Deva.

Potrivit Tribunalului Hunedoara, Alin Simota a fost condamnat pentru „infracțiuni de corupție, complicitate la infracțiunea de folosire de documente false care a avut ca urmare obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

Ca pedeapsă complementară, instanța a decis interzicerea dreptului de a fi ales în autorități publice sau funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, și dreptul de a fi administrator, director sau asociat al unei societăți comerciale.

Omul de afaceri hunedorean ar trebui să achite și suma de 2.582.629,12 lei, pentru care s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui imobil.

Decizia Tribunalului Hunedoara nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Sursa foto: Facebook / Alin Simota

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW