Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Alin Nica, președintele CJ Timiș, va candida pentru un nou mandat din partea Forța Dreptei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 aprilie 2024

Mișcări importante pe scena politică înainte de alegeri. După ce conducerea PNL s-a înțeles cu cea a PSD în vederea sprijinirii social-democratului Alfred Simonis pentru șefia Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, liberalul aflat în această funcție, a anunțat marți că va candida pentru un nou mandat din partea Forța Dreptei, partidul fostului premier Ludovic Orban.

„Acum trebuie să luptăm până la capăt pentru dreapta din judeţ şi pentru liberalii de dreapta. Nu putem să ne întoarcem ca pe vremea comuniştilor şi să avem un singur candidat real în persoana domnului preşedinte Simonis. Am finalizat discuţiile cu domnul Orban şi am decis să candidez din partea Forţei Dreptei. Sunt şi voi fi liberal. 20 de ani am fost promotorul şi voi fi în continuare promotorul ideilor liberale. A fost o decizie extrem de grea, însă nu am avut de ales. Cei de la Bucureşti m-au exclus de facto din PNL: Ciucă şi Bode l-au făcut pe Simonis călăul judeţului Timiş. (…). Am convingerea că au rămas alături de mine membri şi simpatizanţi PNL Timiş, pe care nu am de gând să îi dezamăgesc, aşa cum au făcut-o Ciucă şi Bode. Primari şi lideri liberali se vor alătura Forţei Dreptei. Am stabilit un calendar, cei care vor veni alături de noi vor fi anunţaţi public, dar cei mai mulţi vor rămâne în PNL şi mă vor sprijini. E doar o perioadă de tranziţie până când ne vom întâlni cu toţii în PNL”, a declarat Alin Nica, marţi, într-o conferinţă de presă.

Nica speră să fie susținut și de USR

„Am avut întâlniri şi cu Fritz şi am înţeles de ce ani de zile cetăţenii, oameni simpli, ne încurajau să lucrăm împreună. Momentele de criză au deschis ferestre de comunicare. Cred că putem forma un tandem care să răspundem cerinţelor alegătorilor. Vom promova idei liberale, curate şi nu idei vopsite”, a susţinut Alin Nica.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW