Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Alianța USR PLUS cere calendar clar pentru anticipate și alegeri în două tururi: Orice amânare ține România blocată

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Alianța USR PLUS îi solicită președintelui Klaus Iohannis și premierului Orban să propună un calendar clar pentru modificarea legii privind organizarea alegerilor locale în două tururi și pentru organizarea alegerilor anticipate „în cel mai scurt timp”.

Alianța USR PLUS este de părere că planul și calendarul pentru organizarea alegerilor din 2020 trebuie stabilite și puse în aplicare rapid, „orice amânare ține România blocată, cu un Parlament controlat în continuare de PSD”.

 „Guvernul PNL a bătut pasul pe loc în ceea ce privește alegerea primarilor în două tururi și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Așteptăm o acțiune politică decisivă în acest sens din partea premierului Ludovic Orban și a PNL. Nu ne abatem de la ceea ce ne-am propus de la bun început: câștigarea alegerilor locale și parlamentare”, a declarat președintele PLUS, Dacian Cioloș.

„Am spus încă de anul trecut că reformele de care are nevoie România pot fi înfăptuite cu ajutorul unei majorități parlamentare favorabile. Credem că o astfel de decizie trebuie luată cu un sprijin cât mai larg și operaționalizată cât mai curând posibil. Alegerile anticipate și o modificare a legii pentru organizarea alegerilor pentru primari în două tururi sunt doua condiții esențiale pentru ca România să avanseze rapid în directia pe care o doresc toți oamenii cinstiți ai țării”, a spus președintele USR Dan Barna.

Liderii USR și PLUS au discutat și despre alegerile locale și au stabilit o echipă comună de monitorizare a procesului de alegere a candidaților în toate filialele și de formare comună a celor aleși pentru a candida în 2020.

Inquama photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW