Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Alianța USR PLUS anunță că își îndreaptă votul din turul doi către Klaus Iohannis

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Dan Barna și Dacian Cioloș au susținut, luni, prima conferință de presă după înrângerea suferită la primul tur al alegerilor prezidențiale. Dan Barna spune că își asumă răspunderea pentru rezultatul obținut. Dacian Cioloș a anunțat că votul Alianței USR-PLUS din turul al doilea va fi îndreptat către candidatul PNL, Klaus Iohannis.

Dan Barna: „Am văzut procentele la care s-a ajuns. Îmi asum întreaga responsabilitate. E fără îndoială o parte din vină a mea că nu am reușit să ajung cu mesajul la mai mulți cetățeni. E un proces din care învățăm. Vom avea diseară o întâlnire în care am convocat comitetul politic pentru a analiza ce urmează să se întâmple. A fost cea mai grea campanie electorală pentru noi. Din păcate bucata această de Românie pe care m-am bazat este mai mică decât am anticipat. Mai este foarte mult de muncă până când această țară șă fie fericită. Sunt optimist în continuare. Dacian, mulțumesc, la locale facem mai bine.(…)

Nu sunt un lider care la prima dificultate să plece sau să abandoneze. (…)USR PLUS a fost cel mai aprig contestatar al PSD. E evident că nu o vom vota pe Dăncilă.(…) Electoratul USR PLUS este dinamic. Participarea la vot e fundamentală. Îi îndemn pe susținătorii mei să voteze”.

Dacian Cioloș: „Un lucru este clar. Cred că Alianța USR PLUS este în continuare validată ca fiind printre cele 3 forțe politice din țară. Trebuie să tragem învățămintele necesare. Alianța, în măsura în care va reuși să învețe, sunt convins că pentru alegerile locale și parlamentare, în România se naște o forță politică capabilă să ducă țara mai departe. Pentru noi e important în perioada următoare să tragem învățăminte. Vrem să continuăm acest proiect al Alainței, să învățăm din această experiență. Pentru ca asta să se întâmple le-am propus celor de la USR să facem o întâlnire a birourilor naționale pentru a face o evaluare. Avem un tur 2 între Klaus și Dăncilă și nu cred că e nici o supriză dacă spunem că susținerea noastră merge către Klaus Iohannis. Am învățat și am recepționat mesajul alegătorilor noștrii. Sunt convins că în perioada următoare vom pune ce avem mai bun pe masă și de la PLUS și de la USR. (…)Votul pentru Klaus Iohannis este un vot pentru dezvoltarea României”.

 

 

 

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *