Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Alianţa PSD-PNL a depus la BEC lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Mihai Tudose, Rareș Bogdan și Gabriela Firea, pe primele trei poziții

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 5 aprilie 2024

Alianţa PSD-PNL a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, lista comună de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

Pe prima poziție se afla fostul premier Mihai Tudose (PSD), urmat de Rareș Bogdan (PNL) și Gabriela Firea (PSD).

„Din acest moment este oficial, până acum am trecut de la ştiri pe surse, la breaking news. În acest moment este oficial, cele două partide au constituit o alianţă electorală. Am făcut o alianţă electorală la fel cum am construit şi o coaliţie de guvernare. Nu am făcut-o nici pentru PSD, nu am făcut-o nici pentru PNL. Am reuşit împreună să depăşim toate discuţiile interne şi să arătăm şi în interiorul partidelor, dar mai ales să arătăm românilor că avem maturitatea politică de la lua o decizie nu pentru noi, să luăm o decizie pentru stabilitate, o decizie pentru dezvoltare într-un moment în care România nu îşi permite să piardă vreo investiţie, vreun ban european şi vreo coerenţă când vorbim de aderarea integrală la Spaţiul Schengen şi terestru, când vorbim de eliminarea vizelor pentru Statele Unite şi când vorbim de aderarea la OECD. Acestea sunt proiectele mari pentru care de fapt am creat această alianţă electorală şi după ce românii vor decide prin vot, pentru totdeauna românii au dreptate, vom vedea, după data de 10 iunie, deciziile ulterioare politice. Din punctul meu de vedere, atât eu, cât şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă am făcut ceea ce este corect pentru România şi pentru români şi am dat dovadă de maturitate politică şi cred că am depăşit momentul în care România trebuie să trăiască, mai ales în timpul campaniilor electorale, în circ, scandal, şi întotdeauna să folosim şi să împungem românii de a vota contra”, a afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Practic, este o echipă pe care am asumat-o împreună astfel încât să ne ducem la capăt angajamentul pentru a continua cu aceeaşi responsabilitate să asigurăm stabilitatea guvernării şi dezvoltarea României, această echipă are misiunea de a merge la Bruxelles nu pentru PNL, nu pentru PSD, are misiunea să meargă la Bruxelles pentru România, pentru cetăţenii României”, a transmis președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Alegerile europarlamentare sunt programate să se desfășoare în data de 9 iunie, odată cu ele locale.

Lista candidaților PSD-PNL la europarlamentare:

1. Mihai Tudose PSD
2. Rareș Bogan
3. Gabriela Firea PSD
4. Dan Motreanu PNL
5. Claudiu Manda PSD
6. Adina Vălean PNL
7. Victor Negrescu PSD
8. Vasile Dîncu PSD
9.Daniel Buda PNL
10. Maria Grapini PSD
11. Gheorghe Cârciu PSD
12. Siegfried Mureșan PNL
13. Dragoș Benea PSD
14. Mircea Hava PNL
15. Dan Nica PSD
16. Gheorghe Falcă PNL
17. Ștefan Mușoiu PSD
18. Roxana Mînzatu PSD
19. Virgil Popescu PNL
20. Andi Cristea PSD
21. Alexandru Muraru PNL
22. Andra Bică PSD
23. Mara Mareș PNL
24. Mihaela Ivancea PSD
25. Nicolae Irinela PSD
26. Dorin Voicu PNL
27. Alexandru Epure PNL
28. Larisa Blănari PSD
29. Florin Sălăgeanu PSD
30. Octavian Oprea PNL
31. Mara Togănel PNL
32. Alin Țambă PSD
33. Daniel Catană PSD
34. Elena Murg PNL
35. Valentin Stavarache PNL
36. Daniela Popa PSD
37. Mădălin Căciulă PSD
38. Daniel Surdu PNL
39. Doru Caplea PNL
40. Ștefania Șerban PSD
41. Monica Iordache PNL
42. Dorina Lazăr PSD
43. Alexandru Deaconu PNL.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW