Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alianța Pfizer/BioNTech cere EMA autorizarea vaccinării anti COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2021

Alianța dintre Pfizer/BioNTech a depus, la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), o cerere de autorizare în Uniunea Europeană pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, cu serul împotriva COVID-19 dezvoltat de cele două companii, potrivit AP, citat de News.ro

În prezent, autorizația emisă de EMA este valabilă pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 la persoanele în vârstă de peste 16 ani.

Pfizer și BioNTech cer EMA să emită autorizația în baza unui studiu clinic ce arată o eficiență de 100% a vaccinului la categoria de vârstă 12-15 ani.

Ministrul Educației a precizat că, dacă serurile împotriva COVID-19 vor fi recomandate copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, se va lucra la o strategie de vaccinare, pentru a putea organiza imunizarea în cele mai bune condiții.

Sunt convins că, în măsura în care aceste vaccinuri vor fi recomandate, ele se vor putea organiza în cele mai bune condiţii, în condiţii dedicate elevilor, aşa cum este normal”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la TVR.

Sursă foto: George Călin/Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *