Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Alianța Dreapta Unită va fi pe buletinul de vot. ICCJ a admis contestația Dreptei Unite

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 19 martie 2024

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a anulat decizia Biroului Electoral Central (BEC) și a admis contestația Dreptei Unite și protocolul de constituire a alianței electorale formate din USR, PMP și Forța Dreptei.

Reprezentanții Alianţei Dreapta Unită au anunțat luni că au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) o contestație la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul de constituire a alianței.

„ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR.

„Mă bucur că au învins libertatea de asociere și democrația. În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români și să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine”, declară Eugen Tomac, președintele PMP.

 

Foto: Uniunea Salvați România (USR)

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW