Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Alianța Dreapta Unită cere verificarea alegerilor din România de către Comisia Europeană

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 13 iunie 2024

Europarlamentarii Alianței Dreapta Unită au trimis o scrisoare către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care semnalează fraudă la alegerile din România. 

„Comisia Europeană trebuie să aibă o poziţie clară pentru apărarea democraţiei şi a cetăţenilor europeni şi să ceară autorităţilor române să ia în serios toate suspiciunile de fraudă şi să găsească o soluţie legală şi corectă”, se arată în scrisoarea USR, transmite News.ro.

Potrivit USR, scrisoarea a fost trimisă şi către vicepreşedinta pentru Demografie şi Democraţie, Dubravka Šuica, şi către comisarul pentru Justiţie, Didier Reynders.

În scrisoare, europarlamentarii Dreapta Unită arată că în ziua alegerilor au găsite buletine preştampilate pentru coaliţia de guvernare PSD-PNL în Bucureşti, dar şi în alte oraşe, cum ar fi Râmnicu Sărat, Săcălaz sau Bistra.

Scrisoarea a fost semnată de europarlamentarii Vlad Botoş şi Eugen Tomac, dar şi de viitorii europarlamentari ai alianţei Dreapta Unită Dan Barna şi Vlad Voiculescu.

Președintele USR, Cătălin Drulă, și-a dat demisia de la șefia partidului după rezultatele slabe de la alegerile din 9 iunie.

Coaliția PSD-PNL este pe primul loc la alegerile europarlamentare, cu 48,57% din voturi, urmată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), cotat cu 14,93% și Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei), cu 8,70%, potrivit datelor unui exit-poll realizat de CURS și Avangarde.

USR și-a pierdut primăriile de sector

Chiar dacă Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei, iar Alianța Dreapta Unită are șanse să obțină cele mai multe mandate în Consiliul General, la nivel național rezultatele sunt considerate slabe, deoarece au pierdut mai multe primării.

Rezultatele provizorii ale alegerilor locale de duminică arată că USR a pierdut cele două sectoare din București unde avea primari, anume Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu, dar și Primăria Brașov, condusă de Allen Coliban.

Clotilde Armand și Radu Mihaiu își dispută încă victoria cu contracandidații lor. Candidații Alianței Dreapta Unită spun că au recuperat sute de voturi la renumărarea voturilor.

Numărătoarea voturilor de la Sectorul 1 s-a încheiat joi, 13 iunie, iar George Tuță, candidatul susținut de alianța PSD-PNL, a câștigat primăria cu o marjă mică de aproximativ 500 de voturi în fața actualului edil, Clotilde Armand.

A câștigat, însă, la Timișoara, Dominic Fritz, care a obținut un nou mandat, iar la Cîmpulung Muscel Elena Lasconi a fost realeasă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW