Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Rafila: Voi sprijini, alături de CNAS, menţinerea veniturilor pentru medicii de familie şi diversificarea serviciilor medicale pe care le fac

By news.ro , in Stirile zilei , at 19 mai 2024 Etichete: , ,

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, cu ocazia sărbătoririi Zilei Medicului de Familie, că va sprijini, împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, „menţinerea veniturilor pentru medicii de familie şi diversificarea serviciilor medicale pe care le fac”.

„Astăzi sărbătorim medicii de familie, cărora le mulţumesc pentru profesionalism, implicare în alinarea suferinţei şi vindecarea pacienţilor din comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea. Voi sprijini, alături de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, menţinerea veniturilor pentru medicii de familie şi diversificarea serviciilor medicale pe care le fac. Deja multe din cele 2600 de cabinete de medicină de familie sunt renovate cu fonduri din PNRR, iar dotarea lor completă se va face până la sfârşitul acestui an”, a scris Alexandru Rafila, duminică pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că cel mai important, pentru medicii de familie, este să fie sprijiniţi de autorităţile locale acolo unde îşi desfăşoară activitatea şi să fie parte a comunităţii.

„Cabinetele de medicină de familie din comuna Bălţaţi din Iaşi au fost renovate prin programul Ministerului Sănătăţii şi cu sprijinul primarului din localitate, Vasile Aştefanei. Le mulţumesc Dr. Lorena Handrache şi Dr. Dragoş Hoescu, pentru dedicarea şi profesionalismul cu care îşi tratează pacienţii”, a completat Rafila.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW