Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Alexandru Rafila: Trebuie să învățăm lecțiile potrivite din criza COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 februarie 2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, joi, 10 februarie, în cadrul întâlnirii miniștrilor de externe și ai sănătății din UE de la Lyon, că utilizarea extinsă a vaccinurilor anti-COVID în toate colțurile lumii este piatra de temelie în ceea ce privește răspunsul la pandemia de coronavirus.

Pandemia de COVID-19 a evidențiat valoarea importanta solidarității și cooperării. România susține eforturile de creștere a acoperirii vaccinale la nivel mondial. Guvernul României si-a dovedit solidaritatea cu alte țări, donând milioane de doze de vaccin Moldovei, Serbiei, Ucrainei, Egiptului, Vietnamului, Tunisiei și Coreei de Sud. Utilizarea extinsa a unui vaccin eficient și sigur împotriva COVID-19 în toate colțurile lumii reprezintă o piatră de temelie a răspunsului nostru la actuala pandemie”, a declarat Alexandru Rafila, în cadrul Conferinței comune a miniștrilor de externe și ai sănătății din UE.

Anterior, în cadrul reuniunii informale a miniștrilor sănătății din UE, ce a avut loc tot joi, la Grenoble, Rafila a punctat că problemele de sănătate publică trebuie trebuie să fie abordate dintr-o perspectivă multisectorială.

Trebuie să învățăm lecțiile potrivite din criza COVID-19 și să ne angajăm într-o cooperare europeană consolidată pentru a ne asigura că sistemele noastre de sănătate devin mai puternice și mai pregătite pentru astfel de crize. Următoarea amenintare pe termen mediu va fi cu siguranță legată de rezistența la antimicrobiene (AMR), care poate afecta multe dintre progresele din medicină și poate sta la originea unui număr mare de decese”, a fost mesajul transmis de ministrul român al Sănătății.

Totodată, Alexandru Rafila a avut o serie de întâlniri bilaterale cu miniștrii Sănătății din Austria, Bulgaria, Danemarca și Norvegia.

Au fost abordate subiecte privind modul de colaborare in gestionarea pandemiei, vaccinarea împotriva COVID-19 si impactul asupra sistemelor de sanatate, dar și ale subiecte de interes precum bunele practici în derularea studiilor clinice și asistența medicală pediatrică”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW