Monday, September 27, 2021
Jurnalism corect


Alexandru Rafila: Transportul public este principala sursă de transmitere a bolii

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 noiembrie 2020

Doctorul Alexandru Rafila, candidat din partea Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare, susține că transportul public în comun ar fi principala sursă de transmitere a virusului SARS-CoV-2 și că deschiderea școlilor nu ar fi influențat numărul cazurilor raportate zilnic.

Transportul public este principala sursă de transmitere a bolii în momentul de faţă şi acele apeluri de colaborare cu toţi angajatorii, încât toată lumea să îşi împartă personalul în 3, cei care nu pot lucra de la domiciliu şi mijloacele de transport sunt maxime pe parcursul celor 3 ore necesare transportului la locul de muncă şi la întoarcere şi lucrurile funcţionează. Noi am închis şcolile. Spuneţi-mi în ce ţară din Uniunea Europeană şcolile, din clasa întâi până în a VIII-a, sunt închise. Pentru că nu s-a evaluat impactul deschiderii şcolilor. Suntem la 2 săptămâni de la închiderea şcolilor. Vi se pare că a scăzut numărul de cazuri? E clar că şcolile nu au avut o influenţă importantă în ceea ce priveşte numărul de cazuri”, a precizat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă susținută la sediul central al PSD.

Reprezentantul României la OMS este de părere că, la nivelul autorităților, comunicarea ar fi „rudimentară”, iar buletinul informativ transmis de GCSE reprezintă o „informație seacă”.

(Buletinul informativ transmis zilnic – n.r.)nu este o comunicare în criză majoră de sănătate publică, este doar o informaţie seacă, care nu are niciun fel de empatie, niciun fel de soluţie, niciun fel de viitor”, a adăugat candidatul PSD pentru alegerile parlamentare.

Marcel Ciolacu a anunțat că Alexandru Rafila va fi propunerea PSD pentru Ministerul Sănătății, în cazul în care partidul va obține un rezultat favorabil în alegerile parlamentare.

Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate. Şi, dacă vom hotărî, pe domnul profesor Azamfirei, am merge cu dânsul ministru al Educaţiei”, a anunțat Marcel Ciolacu, la Interviurile Libertatea.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW