Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Rafila și-ar dori o dezbatere cu Nelu Tătaru

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 noiembrie 2020

Medicul Alexandru Rafila, candidat pe lista PSD pentru Camera Deputaților, a declarat vineri că și-ar dori o dezbatere cu ministrul sănătății, Nelu Tătaru, pe tema descentralizării spitalelor și modul în care este gestionată pandemia COVID-19.

Rafila se opune trecerii spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății, acuzând că prin această măsură coordonarea ar fi mai slabă.

„Reprofesionalizarea conducerilor la nivelul direcţiilor de Sănătate Publică, la nivelul spitalelor este absolut esenţială. Am auzit, cu surprindere – eu cunosc foarte bine cum funcţionează sistemul de sănătate în România şi aici nu are legătură cu niciun partid politic, ci cu toate – de trecerea spitalelor la Ministerul Sănătăţii ca să le depolitizăm. Îmi pare rău, nu vor fi depolitizate, mai mult, în multe situaţii vor fi mai prost coordonate pentru că MS, în momentul de faţă, nu reuşeşte să coordoneze 42 de direcţii de Sănătate Publică, iar exemplul cel mai elocvent este cel de acum două-trei zile, când conducerea DSP Sibiu a fost preluată de un militar şi e puţin probabil că nu cunosc structurile şi personalul din cadrul MS care ar putea să coordoneze 400 de spitale. Este o chestiune care nu are niciun fel de logică şi mai degrabă aş pleda pentru profesionalizarea conducerilor DSP-urilor, a celor ale spitalelor, decât să ne jucăm cu această împroprietărire a MS cu spitalele din România”, a afirmat Rafila, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Totodată, Rafila susține că și-ar dori o dezbatere cu ministrul Nelu Tătaru în care să fie abordate tema descentralizării unităților sanitare și gestionarea pandemiei COVID-19

„Eu chiar mi-aş propune să avem o dezbatere legată şi de acest subiect, dar şi de modul în care este gestionată această pandemie, care să fie soluţiile, să facem o dezbatere asupra programelor de guvernare. Mi-ar face o mare plăcere să pot să particip la o dezbatere cu domnul ministru Tătaru. (…) Amândoi suntem tehnicieni, experţi fiecare pe domeniul lui de activitate, iar în momentul de faţă şi apartenenţa politică este asumată de mine, la dânsul este cunoscută de foarte mult (…). O astfel de dezbatere ar fi în folosul tuturor şi cred că am putea să găsim şi soluţii, elemente comune”, a afirmat Rafila.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW