Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Alexandru Rafila: PSD sprijină campania de vaccinare împotriva COVID-19. Sunt câteva elemente care ne îngrijorează

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 ianuarie 2021

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și deputat PSD, a declarat că social-democrații sprijină campania de vaccinare împotriva COVID-19, dar a precizat că există anumite elemente îngrijorătoare, printre care modul de realizare și funcționare a platformei informatice ce realizează programarea celor ce-și doresc imunizarea.

De la bun început vreau să declar – PSD sprijină campania de vaccinare, ne dorim ca ea să se desfăşoare cât mai bine şi să ducă într-un timp cât mai scurt la imunizarea unei proporţii suficiente din cetăţenii României, care să asigure, în primul rând, reluarea activităţilor sociale, activităţilor economice, iar lucrul acesta nu se poate realiza decât printr-o foarte bună organizare. Sunt câteva elemente care ne îngrijorează şi care trebuie totuşi menţionate, pentru că rezolvarea lor ar putea să ducă la atingerea acestui obiectiv naţional. În primul rând, este vorba despre modul de realizare şi de funcţionare a platformei informatice, care aţi văzut că a avut numeroase sincope, chiar în cursul zilei de astăzi”, a declarat deputatul PSD, în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul PSD susține că autoritățile nu sunt în măsură să creeze „suficientă credibilitate și încredere cetățenilor”, după trei săptămâni de la debutul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Alexandru Rafila este de părere că introducerea în etapa a II-a a unui număr „extrem de mare” de persoane nu ar face decât să împiedice accesul la vaccinare al persoanelor aflate în categoriile de risc.

Astăzi existau situaţii în ţară când vaccinarea întârzia datorită nefuncţionării acestei platforme informatice. Pe de altă parte, includerea în etapa a doua, fără niciun fel de ierarhizare, de prioritizare, a unui număr extrem de mare de persoane, sunt estimări pe care le-au prezentat autorităţile, unii au zis cinci milioane, alţii şase milioane de persoane, nu face altceva decât să împiedice accesul la vaccinare al persoanelor cele mai expuse, persoanele cu boli cronice, persoane vârstnice, din categorii defavorizate, din mediul rural, care au un acces extrem de limitat la înscrierea pe aceste liste de vaccinare”, a precizat medicul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW