Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Rafila propune ca instituţiile să îşi procure termometre de măsurat temperatura la distanţă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Profesorul Alexandru Rafila propune ca instituţiile să îşi achiziţioneze termometre de măsurat temperatura la distanţă. De asemenea, reprezentantul României în OMS spune că restricțiile se vor relaxa progresiv, în funcție de evaluarea epidemiologică.

La un interval de două săptămâni să fie evaluată situaţia epidemiologică şi să poată să relaxeze progresiv, începând cu accesul la anumite tipuri de servicii, continuând cu posibilitatea de a călători în ţară şi aşa mai departe”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24, marţi seară.

Întrebat despre prezenţa termoscannerelor în locurile publice, Alexandru Rafila a spus: “Termoscannere, da, pentru locurile unde sunt mulţi oameni, dar sunt convins că la intrarea în instituţii, acolo unde nu sunt disponibile, fiecare instituţie poate procura termomentre din astea de măsurat temperatura de la distanţă şi nu reprezintă o problemă, sunt foarte accesibile, se pot utiliza la şcoli, în alte tipuri de spaţii şi oferă siguranţă că nu intră persoane bolnave în aceste spaţii şi dacă sunt bolnave, sunt trimise spre unităţi medicale”.

Alexandru Rafila consideră că în această vară va trebui “să facem un antrenament foarte serios” dacă ne dorim să ajungem la valori mici ale numărului de cazuri noi.

Cred că cel mai important e să construim în această vară, dacă sperăm să  ajungem la valori mici ale numărului de cazuri noi, încât odată cu începerea activităţii în septembrie, în unităţile de învăţământ, să punem în practică un set de măsuri şi să antrenăm, pe de-o parte, cadrele didactice, iar pe de altă parte trebuie să informăm populaţia ca să îşi educe copiii, să  ne gândim puţin la modul în care putem să accesăm diverse spaţii unde au loc evenimente sociale care sigur, nu vor mai fi de amploarea celor cu care eram obişnuiţi, dar probabil că un număr mic de persoane vor putea accesa aceste evenimente sau aceste spaţii. Cred că o să trebuiască să facem un antrenament foarte serios în cursul verii şi chestiunea legată de concedii, sigur, cu toţi ne dorim, trebuie să găsim o soluţie să ne deconectăm de momentul acesta, dar nici să credem că lucrurile se vor schimba radical, cu 180 de grade, peste noapte sau cu data de exemplu de 15 mai şi dintr-o dată problema a dispărut din punct de vedere epidemiologic şi ne vom putea relua activitatea normală”, a mai spus Rafila.

Sursa: Facebook

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW