Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Alexandru Rafila: Trebuie să ajungem la o medie de 100.000 de doze pe zi, pentru a avea succes în campania de vaccinare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 aprilie 2021

Alexandru Rafila susține că România trebuie să ajungă la 100.000 de persoane vaccinate zilnic împotriva COVID-19, pentru a garanta succesul campaniei de imunizare. 

Vaccinarea, ca să poată să aibă succes, trebuie să îşi dubleze cadenţa. Adică de la 50.000 de doze pe zi trebuie să ajungem la o medie de 100.000 de doze pe zi, este cea mai mică cifră posibilă necesară să putem spera ca, la sfârşitul lunii septembrie, să avem circa 11 milioane de persoane care să fie vaccinate. Nu uitaţi că cel puţin pentru vaccinurile disponibile până în acest moment sunt necesare două doze de vaccin, deci cu 10 milioane de oameni vaccinaţi faţă de milionul care a fost deja imunizat înseamnă 20 de milioane de doze care trebuie administrate în următoarele şase luni şi asta înseamnă în mod evident că trebuie să ajungem la 100.000 de doze pe zi”, a explicat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă susținută la sediul Partidului Social Democrat.

CITEȘTE ȘI: Campania de vaccinare împotriva COVID-19: Peste 57.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore

Deputatul PSD susține că am putea ajunge în situația în care vom avea suficiente doze de vaccin, dar nu vor exista solicitanți, dacă nu vor fi adaptate campaniile de comunicare la nivelul Ministerului Sănătății.

Dacă până în momentul de faţă am avut doritori şi nu prea aveam vaccinuri, începând din această lună vaccinurile vor veni în cantităţi tot mai mari în România(…)Este important ca toată lumea să poată să cunoască care sunt avantajele vaccinării, să existe campanii permanente de informare, care să fie adaptate fiecărei categorii de populaţie”, a adăugat deputatul PSD.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW