Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Alexandru Rafila: Odată cu mărirea capacității de testare va crește și numărul de cazuri. Probabil spre sfârșitul lunii aprilie vom avea mii de îmbolnăviri zilnic

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: ,

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că odată cu creșterea capacității de testare, va crește și numărul infecțiilor cu coronavirus, iar până la finalul lunii aprilie este posibil ca în România să fie înregistrate peste o mie de cazuri zilnic de Covid-19.

„Odată cu mărirea capacității de testare va crește și numărul de cazuri. Cred că o să fie mai mult de 10.000 de cazuri chiar și cu aceste restricții. Important este dacă o să discutăm de sute de cazui zilnic sau de mii de cazuri noi zilnic. Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic”, a declarat Rafila.

Medicul consideră că situația de la Suceava, unde peste 100 de angajați ai sistemului sanitar au fost infectați cu virusul Covid-19, s-ar putea repeta și în alte spitale.

 „Situația de la Suceava care se va replica și în alte spitale mari. Trebuie să găsim soluții pentru că îngrijirea se face cu personal medical. Cred că trebuie să stabilim proceduri în care personalul medical asimptomatic să poată lucra în spital și eventual să fie cazați într-un hotel. Încă nu e implementată procedura.  Personalul va fi împărțit în două trei echipe care nu se intersectează între ele și riscul de transmitere de la o echipă la alta scade. Un sistem 12/24 ore ar fi cel mai aplicabil”, a mai declarat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

Alexandru Rafila a declarat că deja ne aflăm în situația Italiei sau Franței ca proces.

 „Deja suntem în situația Italiei sau Franței ca proces. Noi avem acum aproape 1000 de persoane confirmate și 100 de persoane din rândul personalului medical. Și în Franța și în Italia 10% din personalul medical este infectat. La noi ciferele sunt mai mici pentru că suntem cu două sau trei săptămâni decalaj față de ei. Și acolo a fost personal medical care s-a îmbolnăvit încă de la început”, a completat Rafila.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW