Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Alexandru Rafila: Nu cred că ne vom întoarce la viața de dinainte mai devreme de jumătatea anului viitor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2020 Etichete: , ,

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că nu crede că ne vom întoarce la viața de dinainte de coronavirus mai devreme de jumătatea anului viitor.

Alexandru Rafila a mai explicat cum poate fi oprită transmiterea acestui virus.

„Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic, altfel, toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică.

Asta, până când apare un vaccin, când boala poate fi învinsă. Tratamentul aduce mari speranțe celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la întreruperea transmiterii.

Dacă ajungem la 70 – 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte. Dar asta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW