Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Rafila, în contextul dezbaterilor de natură juridică privind epidemia: Ar trebui să aducem discuția în zona medicală

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 iulie 2020 Etichete: , ,

Normele legislative și juridice sunt una, prevenirea transmiterii bolii e o altă discuție, este de părere medicul Alexandru Rafila, care a subliniat că discuția ar trebui mutată în zona medicală.

„Sunt niște decizii care sunt de natură juridică care au fost luate, probabil, ținând cont de legislație, de dreptul constituțional și atunci este în regulă, nu asta este problema. Ar trebui să aducem discuția în zona medicală și în zona responsabilității fiecărei persoane.

Eu sunt convins că și persoanele care au fost în carantină, dacă se duc la domiciliu e bine să se izoleze, să nu își îmbolnăvească alți membri de familie, trebuie puțin să ne dăm seama că aceste norme legislative, juridice și așa mai departe, sunt una, prevenirea transmiterii bolii e o altă discuție și cred că trebuie să ne concentrăm puțin să învățăm, să educăm oamenii, să insistăm asupra măsurilor preventive pe care trebuie să le luăm și să lăsăm la o parte discuțiile de natură juridică. Până la urmă, păstrarea sănătății e un bun individual și un bun colectiv, în același timp. Cred că oamenii pot să acționeze în sensul ăsta fără să dicutăm de încadrarea juridică a unei anumite acțiuni”, a spus profesorul Alexandru Rafila într-o intervenție telefonică la Digi24.

Duminică autoritățile au raportat alte 391 cazuri de COVID-19 în 24 de ore și 19 de decese. Bilanțul total îmbolnăvirilor urcă astfel la 28.973, dintre care 1.750 și-au pierdut viața. De asemenea, 21.132 de pacienți au fost externați, dintre care 20.026 vindecați, iar 1.106 sunt asimptomatici.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW