Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Alexandru Rafila, după creșterea numărului de îmbolnăviri: Să nu dăm curs îndemnului de a nu respecta reguli

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 iunie 2020 Etichete: , ,

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că numărul mai mare de noi cazuri de COVID-19 din ultimele zile nu ar trebuie să reprezinte un motiv de panică. În schimb, Rafila a avertizat cu privire la pericolul îndemnurilor de a nu respecta regulile de prevenire.

„Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunțăm la comportamentul precaut. Oamenii să se comporte cu grijă, cu precauție. (…) Să nu dăm curs îndemnului de a nu respecta reguli. S-ar putea ca relaxarea să fie potențată de anumite mesaje transmise, că nu este o pandemie gravă, că virusul nu se mai transmite. Ne uităm și la cifrele din alte țări, unde se înregistrează o creștere a numărului de cazuri, lângă noi, în Balcani – în Macedonia, în Bulgaria”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

Totodată, Rafila spune că pericolul nu a trecut și face apel la respectarea în continuare a măsurilor de igienă și distanțare fizică.

„Nu avem motive să considerăm că nu mai sunt persoane care se pot îmbolnavi, pentru că un procent foarte mic din populație a trecut prin boală. Cred că dacă ne comportăm cum trebuie nu vom avea niciun fel de problemă”, a mai arătat Alexandru Rafila.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW