Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Alexandru Rafila, despre tendința epidemiei în România: De două zile înregistrăm valori puțin mai mari. E consecința activităților sociale mai intense

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 mai 2020 Etichete: , ,

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că aparent tendința epidemiei în țara noastră este una favorabilă, cu toate că în ultimele zile s-a înregistrat o creștere ușoară a numărului zilnic de infectări cauzată de „activitățile sociale mai intense”.

„Aparent stăm bine, pentru că cifrele din săptămâna precedentă au fost în scădere. Am ajuns de la 1.320 de cazuri, undeva în jur de 200 de cazuri. Dar de două zile înregistrăm valori puțin mai mari. E consecința activităților sociale mai intense începând cu data de 15 mai”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

„Aștept cu nerăbdare ziua de mâine, pentru că ziua de mâine ar trebui să ne confirme un anumit trend”, a continuat medicul.

„Noi avem aceste valori puțin mai mari, în jur de 200, 210 cazuri pentru zilele de sâmbătă și de duminică, când se testează mai puțin, pentru că se trimit mai puține probe către laboratoare. Și atunci, mâine vom avea o cifră care să reflecte exact trendul, pentru că ziua de astăzi a fost o zi lucrătoare, probele provenind de la persoane suspecte – fie că discutăm de personal, fie de pacienți care au simptomatologie respiratorie. Acestea au fost lucrate azi și putem mâine să avem o concluzie mai bine conturată”, a adăugat Alexandru Rafila.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW