Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Alexandru Rafila, despre COVID-19: Eu mă aștept ca această pandemie să dureze circa doi ani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 aprilie 2020 Etichete: , ,

Președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, se așteaptă ca pandemia COVID-19 să aibă o durată de aproximativ doi ani.

Medicul atrage atenția că cetățenii ar trebui să continue respectarea, pe cât posibil, a distanțării sociale, chiar dacă măsurile impuse de autorități în acest sens se vor relaxa pe măsură ce tendința noilor cazuri de îmbolnăvire la intra pe pantă descendentă.

„Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri, care sunt introduse acum, adică cele referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile. Sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor. Pe de altă parte mă aştept și este posibil să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus”, a spus Alexandru Rafila la Digi 24.

Până sâmbătă la nivel mondial s-au înregistrat 1,7 milioane de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, iar bilanțul deceselor a depășit 100.000. Potrivit raportării de sâmbătă, la ora 13:00, în România era raportate 5.990 de cazuri, iar 290 de persoane au decedat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW