Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Rafila: De câteva focare cu siguranţă nu au de ce să fie şcolile sau alte activităţi puse în pericol

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 ianuarie 2021

Alexandru Rafila susține că școlile și alte activități nu ar avea de ce să fie puse în pericol de apariția unor focare izolate, făcând referire la posibilul focar cu noua tulpină de SARS-CoV-2 depistat la Școala 28 din Capitală. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății este de părere că pandemia de coronavirus nu dă semne de regres, deși numărul cazurilor zilnice de COVID-19 este în scădere.

De câteva focare cu siguranţă nu au de ce să fie şcolile sau alte activităţi puse în pericol, dar o extindere a focarelor, foarte multe focare şi o creştere a numărului de cazuri la nivel naţional, sau la nivel regional, sau la nivel local – pentru că discutăm de trei paliere – da. Dar pentru că vor fi câteva focare atunci discutăm doar de un pretext, nu discutăm de situaţia care să pună în vreun fel în pericol deschiderea şcolilor”, a declarat Alexandru Rafila, luni seară, la Digi24.

CITEȘTE ȘI: Inspectoratul Școlar București, despre posibilul focar cu noua tulpină de coronavirus de la Școala 28: Nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului

Deputatul PSD este de părere că scăderea numărului de infectări zilnice cu COVID-19 nu se corelează cu un regres al pandemiei în România, ci, mai degrabă, cu incapacitatea de a testa.

În România lumea are foarte multe opinii, foarte multe păreri, dar ele trebuie bazate pe dovezi. Or, în cazul nostru dovezile sunt reprezentate de numărul de cazuri noi, de răspândirea lor şi de evoluţii previzibile. Or, eu am văzut că în ultimele două zile am avut 1.500 de cazuri, 1.800 de cazuri, deci numere extrem de mici care pe mine m-au pus pe gânduri, mai ales că aceste cifre, acest număr de cazuri, nu se corelează cu o scădere semnificativă a cazurilor de la terapie intensivă(…) E ceva care nu se leagă şi ceea ce nu se leagă în mod evident este incapacitatea de a testa sau de a stabili o strategie de testare care să ne dea o imagine apropiată de realitate”, a adăugat reprezentantul României la OMS.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/alexandru-rafila-de-cateva-focare-cu-siguranta-nu-au-de-ce-sa-fie-scolile-sau-alte-activitati-puse-in-pericol/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *