Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Rafila a vizitat Spitalul Județean de Urgență Bihor: „Astfel de proiecte care necesită voinţă şi viziune măcar pe termen mediu pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate”

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2024 Etichete: , , , ,

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vizitat sâmbătă Spitalul Județean de Urgență Bihor. În urma vizitei, ministrul a susținut o conferință de presă în care a specificat că scopul este ca „pacienții să aibă acces la servicii de sănătate de bună calitate”, așa cum se întâmplă la Oradea, și că astfel de proiecte necesită „voință și viziune măcar pe termen mediu” pentru dezvoltarea sistemului de sănătate. 

Alexandru Rafila a subliniat și importanța concentrării resurselor medicale în orașele mici și medii pentru a oferi servicii medicale eficiente și pentru a evita fragmentarea acestora. Abordarea aceasta a optimizat serviciile medicale și a generat venituri suplimentare pentru spitale, cum s-a întâmplat la Oradea.

Situaţia corectă este ca în oraşele mici sau cele medii să existe o adunare a resurselor existente în domeniul medical pentru oferirea de servicii medicale, nu fragmentarea lor. Cred că este abordarea corectă, ceea ce duce de fapt şi la un lucru la care poate vă gândiţi mai puţin, fac foarte multe servicii medicale din care spitalul obţine venituri suplimentare care pot fi utilizate în dezvoltarea spitalului. Faptul că noi am contribuit foarte mult la dezvoltarea laboratorului de neuroradiologie, probabil cel mai modern laborator de analize din România, nu face altceva decât să confirme că acolo unde există professionalism în este conducerea unei unităţii sanitare sunt rezultate bune. Dar scopul nu este nici profesionalismul, nici o conferinţă de presă, scopul este ca pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate, de bună calitate, lucrul ăsta se întâmplă la Oradea”, a declarat Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.

Rafila a evidențiat importanța proiectelor de infrastructură în sănătate, inclusiv în cadrul PNRR – un proiect major în valoare de peste 100 de milioane de euro ține tot de spitalul de pneumologie și boli infecțioase de la Oradea.

„Sunt convins că alături de celelalte proiecte pe care le dezvoltăm la Ministerul Sănătăţii în infrastructură, PNRR, Oradea beneficiază de un mare proiect, peste 100 de milioane de euro, care ţine tot de acest spital de pneumologie boli infecţioase (..) Mă gândesc că acest model de bună practică poate fi extins şi aici depinde foarte mult şi de dorinţa celor care lucrează în autorităţile locale de a participa la astfel de proiecte care necesită voinţă şi viziune măcar pe termen mediu pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate. Sunt şi alte judeţe în România la Bistriţa de exemplu unde se întâmplă lucrul ăsta, alte judeţe din apropiere de la dumneavoastră unde nu se întâmplă lucrul ăsta. Aceste chestiuni ţin de responsabilitatea pe care o au oamenii şi fiecare dintre noi pentru comunităţile în care trăim şi de care suntem responsabili”, a mai adăugat ministrul.

„Suntem la sfârşitul lunii ianuarie şi ne vom reîntâlni într-un fel sau altul pentru reei sau patru ani şi o să vedeţi că majoritatea investiţiilor pornite în România de acest Guvern vor fi finalizate şi indifferent de poziţia pe care o vom avea, ne vom bucura că oamenii din această ţară au în sfârşit acces la alte titpuri de servicii de sănătate, aşa cum se doreşte de foarte mult timp în ţara noastră, inclusiv la spitale regionale”, a transmis ministrul, în încheirea conferinței de presă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW