Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Muraru, numit președinte interimar al PNL Iași / Funcția, rămasă vacantă după autosuspendarea lui Alexe

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 mai 2021

Deputatul Alexandru Muraru va prelua șefia interimară a organizației PNL Iași, după ce fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, cercetat penal de DNA, s-a autosuspendat din funcție.

Anunțul a fost făcut de liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Politic Național al liberalilor. În ceea ce privește funcția de președinte al organizației municipale din Iași, rămasă vacantă după autosuspendarea edilului Mihai Chirica, o decizie în acest sens va fi luată la nivel județean, a precizat președintele PNL.

Alexandru Muraru este deputat și prim-vicepreședintele PNL Iași. A fost desemnat reprezentantul special al Guvernului pentru a realiza Strategia națională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, aprobată în ședința Executivului de joi. Fratele său, fostul consilier prezidențial Andrei Muraru, a fost propus pentru funcția de ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi fost ministru al Mediului, este cercetat pentru luare de mită şi instigare la delapidare, fiind plasat sub control judiciar. Mihai Chirica, primarul din Iaşi, este cercetat penal pentru omisiunea sesizării într-un dosar privind concesionarea unui teren al primăriei.

Sursă foto: Alexandru Muraru / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com