Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Cumpănașu prezintă un document oficial: Dosarul, deschis la cererea procurorului DIICOT, după ce văzuse cazul la TV

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 14 august 2019 Etichete: , ,

Un raport prezentat de Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, atribuit unei instituții publice cu atribuții de control, arată că procurorii din cadrul DIICOT Craiova au aflat despre dispariția Aleexandrei de la televizor. Potrivit documentului oficial, Parchetul Caracal nu a știut nimic despre acest caz fiindcă Poliția din Caracal nu a raportat violul, sechestrarea și bătaia pe care le-a acuzat fata atunci când a sunat la 112.

„La data de 25 iulie 2019, în jurul orelor 12:00, procurorul Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT Craiova a văzut la un post de televiziune că a dispărut o minoră pe raza municipiului Caracal. În această situație a luat legătura cu Poliția municipiului Caracal și a aflat că, într-adevăr, s-a reclamat o dispariție, iar în jurul orei 11:00 o persoană de sex feminin a apelat serviciul 11, spunând că a fost bătută și violată de un bărbat în jur de 50 de ani, fiind sechestrată într-o locuință din Caracal”, potrivit documentului postat de Alexandru Cumpănașu.

Parchetul Caracal a deschis dosar penal la ora 16:00.

Conform sursei citate, Parchetul Caracal a deschis dosar penal la ora 16:00, la cererea procurorului DIICOT Craiova, deși aceștia aveau deja înregistrările 112.

„(…) În acest contest, în jurul orei 15.10 l-a apelat telefonic pe prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Zăvoianu Cătălin Alexandru, căruia i-a relatat faptul că se află în drum spre Caracal întrucât s-a sesizat dispariția unei minore care are legătură cu o cauză penală înregistrată la DIICOT ST Craiova”, potrivit raportului.

În urma acestui apel, procurorul Zăvoianu Alexandru a luat legătura cu Poliția din Caracal unde i s-a confirmat dispariția Alexandrei Măceșanu. Ulterior, procurorul le-a cerut polițiștilor să se prezinte la Judecătoria din Caracal cu documentația pe care au făcut-o până la momentul respectiv.

Deși Alexandra Măceșanu a sunat în jurul orei 11 la 112, abia la ora 15:30, joi, poliția din Caracal a raportat la Parchetul General dispariția fetei.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *