Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Alexandru Cumpănașu, despre masterul din Elveția: Voi avea o diplomă de studii superioare/ În România există un sistem de învățământ foarte învechit

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale, a confirmat informațiile potrivit cărora nu a terminat o facultate în România, însă, precizează, că Open University din Elveția, unde a studiat ultimii trei ani, este recunoscută chiar și la noi în țară. Reacția vine după ce, jurnaliștii mainnews.ro, au intrat în posesia CV-ului său, în care nu este trecută nicio facultate.

Alexandru Cumpănașu a declarat, pentru mainnews.ro, că a luat examenul de bacalaureat cu 9.62. A încercat să studieze Facultatea de Drept, însă, după primul an, și-a dat seama că nu este pentru el.

Cumpănașu: Am făcut un an la o Facultate de Drept din România

„Diplomă de bacalaureat am, am absolvit cu 9.62. Atestat profesional de asistent, analist, programator, care totuși e o profesie, am, că tot spun niște deștepți că nu am nicio calificare. (…) După ce am terminat liceul, m-am înscris la Facultatea de Drept, am terminat primul an, însă m-am gândit „eu nu am ce căuta aici”. M-am apucat să fac lucruri concrete în societate”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Legat de masterul din Elveția, Cumpănașu susține că nu i s-a cerut nicio diplomă de licență, ci, i s-a cerut experiența profesională din care să reiasă competența ridicată în alte domenii.

„Există universități în lumea aceasta care acceptă mastere profesionale și mastere educaționale. Eu am aplicat în Elveția, pentru că, sincer vă spun, după 20 de ani de politică externă pe care am făcut-o pe cont propriu, am considerat că este momentul să fac un master în leadership și managementul schimbării. Și când m-am înscris la această Universitate nu mi-a cerut nicio diplomă de licență, mi-a cerut ce am făcut până la vârsta asta, mi-au cerut doar experiența profesională din care să reiasă competență ridicată în alte domenii. Am aplicat, mi-a fost acceptată, anul acesta trebuia să îmi susțin lucrarea pentru a absolvi, însă, am intrat în nebunia de la Caracal cu nepoata mea și nu am putut să mi-o susțin”, a precizat candidatul la alegerile prezidențiale.

Cumpănașu: În România există un sistem de învățământ foarte învechit

Bărbatul a criticat sistemul de învățământ din România, pe care îl consideră „învechit”, dând și un exemplu în acest sens.

„În România există un sistem de învățământ foarte învechit, în care, de exemplu, un cercetător de la Măgurele trebuie, dacă este din Japonia, să aibă diplomă legalizată de bacalaureat. Oamenii nici nu mai aplică, în străinătate nu se merge pe asemenea absurdități. Omul spune: ai competențe în domeniul asta? le poți dovedi? atunci te acceptăm la orice master”, a mai spus Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu a menționat că a dat examenul final pentru a absolvi masterul, însă, mai are de susținut lucrarea scrisă, pe care însă nu a reușit să o susțină fiindcă s-a implicat în tragedia de la Caracal.

„Anul acesta ar fi trebuit să termin, profesorul mi-a dat și ok-ul pe lucrarea de diplomă. Examenul final l-am dat deja, l-am promovat, mai rămânea doar lucrarea, dar după ce a apărut chestiunea cu Alexandra nu am mai putut”, a mai spus el.

Cumpănașu susține că va avea diplomă de studii superioare

Potrivit lui Alexandru Cumpănașu, masterul făcut în Elveția, înseamnă mai mult decât o facultate și, la final, va primi o diplomă de studii superioare. De altfel, Open University este o universitate recunoscută și în România.

„Acest master este mai mult decât facultate. Voi avea o diplomă de studii superioare. Vorbim despre un Executive Master. Noi în România nu avem Executive Master fiindcă suntem mai bătuți în cap. Dar masterul este deasupra facultății, deci bineînțeles va fi o diplomă de studii superioare. (…) La câți proști văd eu în ministere, să mă ierte Dumnezeu, nu prea mă interesează licența, mă interesează dacă ăla e capabil. Universitatea din Elveția este recunoscută și de ministerul Educației din România”, a încheiat Alexandru Cumpănașu.

Cumpănaşu, omniprezent în spaţiul public în scandalul Caracal

Alexandru Cumpănașu este unchiul adolescentei Alexandra Măceșanu, care ar fi fost ucisă în iulie  în Caracal, de către Gheorghe Dincă, după ce acesta a luat-o la ocazie. În urma tragicului eveniment, Cumpănașu a intervenit în cazul fetei și a apărut foarte des în spațiul public privind această cauză. Ulterior, acesta și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale, deși iniţial spunea că nu va candida.

„Pentru a arăta și pentru a convinge pe oricine că nu îmi doresc să fiu prizonierul unui scaun de la Cotroceni vă spun acum, că în măsura în care voi lua decizia de a candida la prezidențiale, eu nu îmi doresc decât doi ani la Cotroceni. Dacă voi ajunge acolo, doi ani sunt suficienți. O funcție de dragul funcției și de dragul de a fi președinte pentru mine nu are niciun farmec. În doi ani de zile, sau după doi ani, îmi voi da demisia, dacă voi candida și dacă voi câștiga, în doi ani, dragi români, voi rade de pe fața pământului toate clanurile din țara asta”, este anunțul făcut de Alexandru Cumpănașu pe Facebook.

Pe 22 septembrie, Cumpănașu și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale, depunând, conform declarațiilor acestuia, 230.000 de semnături.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW