Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Cumpănașu amenință că va face plângere penală dacă va fi scos din organismul care va sfătui Ministerul Fondurilor Europene: Este halucinant ce declară Orban

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 12 mai 2020 Etichete: ,

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), organizație condusă de Alexandru Cumpănașu, a fost desemnată să facă parte dintr-un organism consultativ care va sfătui Ministerul Fondurilor Europene cu privire la realizarea și implementarea programelor din fonduri UE în viitorul buget al Uniunii Europene. Ulterior, premierul Ludovic Orban a declarat că a semnat propunerile care i-au fost înaintate fără să le analizeze și că ar fi observat după ce a semnat. De asemenea, prim-ministrul a anunțat că decizia va fi modificată în cursul acestei săptămâni. Contactat de mainnews.ro, Alexandru Cumpănașu a declarat că, în cazul în care organizația pe care o conduce va fi scoasă de pe acea listă, va depune plângere penală.

„Le fac plângere penală dacă ne vor scoate de pe lista aia. Cu ce drept? Pe drepturile mele? Cum sa nu ne apărăm drepturile? Totuși, până acolo rămâne o situație urâtă în care un Guvern, un premier, semnează pentru un organism, pentru niște oameni pe care nu i-a întrebat, după care tot el se duce și spune că nu știe ce a semnat, este absolut halucinant ce poate sa declare acest individ”, a declarat Alexandru Cumpănașu pentru mainnews.ro.

Cumpănașu: Eu am aflat despre nominalizarea nostră ieri, nimeni nu ne-a întrebat dacă vrem să facem parte din acel organism

Alexandru Cumpănașu susține că nu s-a consultat înainte de desemnare cu nimeni din Guvern și că nicio persoană din Coaliția Națională pentru Modernizarea României nu a fost întrebată dacă vrea să facă parte din acel organism consultativ.

„Am primit mereu ca și conducător al unei coaliții, din care fac parte foarte mulți beneficiari, documente spre consultare, însă asta este culmea ridicolului. Eu am aflat despre nominalizarea noastră acolo, ieri, deși Hotărârea respectivă a fost publicată în Monitorul Oficial de pe 27 aprilie. Nu trebuia să ne întrebe și pe noi cineva? Pe noi, CNMR-UL, că nu este vorba doar despre persoana mea, nu știu de ce s-a personalizat. Guvernul nu a întrebat pe nimeni din CNMR dacă vrea să facă parte din acest organism. Părerea mea este că sunt oameni super profesioniști din structurile care se ocupă de absorbția fondurilor structurale și care s-au întrebat <<cu cine am mers noi la luptă patru ani de zile?>>. Acești oameni, probabil, ne-au pus pe lista asta.

Listă care a fost trimisă la premier, care a semnat decizia, însă nu ne-a adus nimeni la cunoștință, de pe 27 aprilie, că suntem membri, nu a fost vreo problemă, nu ne-a întrebat nimeni de sănătate. Acum trebuie să fii ridicol și să spui că a fost o eroare. Nu există așa ceva, exclud această variantă.

De ce are atâta ură domnul Orban față de persoana mea și de CMNR nu știu, mă depășește, firesc și normal era un dialog, însă dânsul s-a dus la TV să spună tot felul de lucruri urâte să lase impresia că noi ne-am cerut acolo, că avem noi o problemă, nu avem nicio problemă, adică cât timp a fost liderul Opoziției s-a consultat cu noi, atunci eram buni?”, a mai precizat Cumpănașu.

Organismul consultativ numit Comitetul pentru Parteneriatul cu Mediul de Afaceri a fost creat prin decizia 223 din 27 aprilie 2020 a premierului. Din Comitet mai fac parte organizații  precum Asociația Constructorilor de Automobile din România, Asociația Română a Băncilor, Camera de Comerț și Industrie a României, sau Consiliul Investitorilor Străini, dar și Academia Română. Organismul va fi condus de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Dancă: Este o eroare birocratică nominalizarea respectivă

Contactat de Main News pentru a lămuri această chestiune, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a declarat, luni,  că desemnarea lui Cumpănașu este o greșeală care va fi corectată.

„Este o eroare nominalizarea respectivă cauzată de faptul că au fost preluate propuneri mai vechi care erau pe circuitul ministerelor. Este o eroare birocratică. Va fi revizuită decizia respectivă”, a declarat Ionel Dancă pentru Main News.

Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Alexandru Cumpănașu este suspectat de procurorii anticorupție că ar fi mințit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW