Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Alexander Adamescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA: Este acuzat de infracțiunile care i-au adus condamnarea tatălui său

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 15 iunie 2021

Omul de afaceri Alexander Adamescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru două infracțiuni de dare de mită, după ce ar fi încercat, în anul 2013, să influențeze doi judecători în schimbul unor soluții favorabile pentru firma controlată de tatăl acestuia, Dan Adamescu, potrivit unor surse Main News. 

În cursul lunilor iunie 2013 şi decembrie 2013, inculpatul împreună cu tatăl său (ambii oameni de afaceri) ar fi remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă pentru ca, în schimb, aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era tatăl inculpatului”, potrivit procurorilor DNA.

În anul 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Dan Adamescu la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru cele două infracțiuni de luare de mită, de care este acuzat și Alexander Adamescu. Dan Adamescu s-a stins din viață în anul 2017.

Judecătorii Ion Stanciu și Elena Rovența au fost condamnați la 3 ani și 4 luni de închisoare, respectiv 4 ani și 6 luni de închisoare.

Adamescu, în procedură de extrădare

Pe numele lui Alexander Adamescu este emis un mandat european de arestare preventivă și a fost reținut de autoritățile britanice pe 13.06.2016, dar nu a fost adus în țară până în prezent.

În luna octombrie 2020, Adamescu a pierdut definitiv la Înalta Curte de Justiție a Angliei și Țării Galilor procesul privind extrădarea în România.

Procurorii DNA au cerut autorităților britanice să-i aducă la cunoștință lui Alexander Adamescu calitatea de inculpat.

„Deși s-au făcut demersuri repetate pentru a i se aduce la cunoștință, prin intermediul avocatului britanic ales, conținutul cererilor de comisie rogatorie, inculpatul a refuzat să se întâlnească cu reprezentanții autorităților britanice pentru a lua la cunoștință calitatea de inculpat, drepturile și obligațiile aferente”, potrivit procurorilor DNA.

Ulterior, s-a constatat că refuzul omului de afaceri față de demersurile judiciare este total neîntemeiat și că nu împiedică întocmirea rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată, mai arată parchetul anticorupție în comunicat. Dosarul va fi judecat la Tribunalul București.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW