Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


UPDATE – Alertă la Penitenciarul Rahova: incendiu provocat de deținuți / A fost cerut spijinul pompierilor / Gardieni și un deținut, transportați la spital

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 9 noiembrie 2019 Etichete: ,

A fost alertă la Penitenciarul Rahova din București, unde mai mulți deținuți au incendiat o saltea dintr-un salon. Patru gardieni și un deținut au fost transportați la spital din cauza expunerii la fum. 

UPDATE 13:40 – Unul dintre cei trei deținuți implicați în incendiere a fost, de asemenea, transportat la spital, anunță ANP. Și el se află în afara oricărui pericol.

UPDATE 13:00 – Incendiul a fost declanșat de trei deținuți, care au dat foc unei saltele. Secția penitenciarului-spital a fost evacuată, iar persoanele transportate la spital sunt în afara oricărui pericol. În total, patru gardieni au fost duși la spital, potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor.

,,Sâmbătă, 09.11.2019, 3 deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti Rahova au incendiat o saltea din salonul în care se aflau internaţi. (…) 4 poliţişti de penitenciare au fost transportaţi la o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

Din punct de vedere administrativ, secţia penitenciarului-spital a fost evacuată, restul deţinuţilor nefiind afectaţi de incident.

Totodată, la nivelul unităţii a fost declanşată o verificare internă în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, deţinuţii implicaţi urmând a fi cercetaţi disciplinar”, a transmis ANP.

UPDATE 12:30 – Incendiul a afectat etajul trei al spitalului penitenciar. Au fost degajări mari de fum, pompierii nu au găsit și flacără la momentul soririi la unitatea de deținere.

Trei gardieni au cerut să fie transportați la spital din cauza expunerii la fum. Un alt angajat și un deținut au solicitat, de asemenea, îngrijiri medicale.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Angajații penitenciarului au sesizat Poliția Capitalei. Totodată, personalul medical al închisorii a solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Până acum nu au fost înregistrate victime.

Deocamdată nu se știe dacă este vorba despre un accident sau de o revoltă a deținuților.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW