Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Aleksei Navalnîi, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare de un tribunal din Moscova

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 februarie 2021

Principalul opozant al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru că ar fi încălcat termenii eliberării condiționate, relatează BBC.

Acesta fusese inițial condamnat pentru delapidare, dar și-a petrecut un an din sentință fiind arestat la domiciliu. Perioada petrecută în detenție va fi redusă din sentința totală.

Alexei Navalnîi a fost arestat pe 18 ianuarie, în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova. Opozantul s-a întors în țara sa natală, după ce a fost otrăvit cu novichok de ofițeri activi ai FSB.

În ultimele 2 săptămâni, susținătorii acestuia au organizat proteste de amploare în Federația Rusă, în urma cărora au fost arestate mii de persoane.

Otrăvit după o vizită în Tomsk

Aleksei Navalnîi vizitase orașul Tomsk la finalul lunii august 2020 pentru a-și susține candidații la alegeri și pentru a finaliza o anchetă despre corupția din zonă. În timp ce era în avion spre Moscova, acestuia i s-a făcut rău, iar pilotul a aterizat de urgență în Omsk, Siberia.

Navalnîi a fost internat în luna septembrie în Omsk, unde a ajuns în comă, la reanimare și a fost conectat la un aparat de respirație artificială. Ulterior, a fost transferat către Berlin cu un avion închiriat de un ONG german.

După mai multe teste efectuate, Guvernul german a anunțat că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Novichok.

Sursă foto: Axios.com

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW