Wednesday, May 31, 2023
Jurnalism corect


Alegerile parlamentare în presa internațională: Liberalii proeuropeni la putere în România şi rivalii lor social-democraţi sunt cot la cot

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2020

Premierul Ludovic Orban se declară câștigător în alegerile generale de duminică, un scrutin crucial pentru viitorul țării în Europa, deși, potrivit unui exit-poll, PNL a pierdut la limită, scrie Reuters, despre alegerile parlamentare. 

El a pretins victoria în alegeri, după ce un exit poll realizat de Insomar le dădea liberalilor un avans de 32%, față de 28%, cât a obținut PSD. Un alt exit poll realizat de Curs-Avantgarde arată că PSD a obținut 30,5%, în timp ce PNL a obținut 29%. Ambele exit-poll-uri susțin că USR-PLUS a obținut aproximativ 16%”, a scris Reuters, despre scrutinul de duminică.

AFP precizează că rezultatul alegerilor este unul strâns.

Liberalii proeuropeni la putere în România şi rivalii lor social-democraţi sunt cot la cot, creditaţi cu 29 la sută, respectiv 30,5 la sută din voturi, conform unui sondaj la ieşirea de la urne, prezentat la finalul alegerilor parlamentare de duminică. Partidul Liberal al premierului Ludovic Orban rămâne totuşi favorit pentru a forma viitorul guvern, aliindu-se cu reformiştii alianţei USR-Plus, care ar urma să obţină aproape 16 la sută din voturi, conform sondajului realizat de CURS-Avangarde”, potrivit AFP, citat de News.ro.

Agenția EFE a scris că socialiștii și conservatorii din România sunt la egalitate.

Alegerile generale din România s-au încheiat în această duminică la egalitate tehnică, conform exit-poll-urilor, cu 30,5 la sută din voturi pentru Partidul Social Democrat, din opoziţie, şi 29 la sută pentru Partidul Naţional Liberal, aflat la putere, deşi nu s-au numărat voturile sutelor de mii de români din străinătate”, a precizat EFE.com.

Alegerile parlamentare din România, surprinzător de strânse”, titrează Bloomberg.com și menționează că „drumul guvernului către un nou mandat va fi mai complicată decât arătau sondajele”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW