Monday, April 22, 2024
Jurnalism corect


Alegeri SUA: Un bărbat și-a schimbat numele în „Literalmente Oricine Altcineva” pentru a candida împotriva lui Trump și Biden

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2024 Etichete: , ,

Un rezident din Texas și-a oficializat schimbarea de nume în „Literalmente Oricine Altcineva” și va candida ca independent la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie. Acest act reprezintă o formă de protest împotriva celor doi candidați ai partidelor democrat și republican – Biden și Trump – care sunt considerați cei mai nepopulari politicieni americani în prezent.

Un profesor texan de 35 de ani și fost militar a legalizat schimbarea numelui său în „Literalmente Oricine Altcineva” și încearcă să obțină semnăturile necesare pentru a candida în alegerile prezidențiale. Această inițiativă vine în contextul în care mulți alegători americani nu sunt entuziasmați de perspectiva unei a doua confruntări între Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, și Donald Trump, în vârstă de 77 de ani.

„Numele meu este Literally Anybody Else şi mă prezint la alegerile prezidenţiale din Statele Unite”, a declarat el recent într-un interviu pentru un post local de televiziune. „Nu este vorba propriu-zis de mine, ci mai degrabă de ideea de «Literalmente Oricine Altcineva»”, a explicat el.

Sistemul electoral din Statele Unite, cunoscut sub numele de „câștigătorul ia totul” (First Past the Post), a contribuit la consolidarea unui sistem bipartid, în care partidele republicane și democratice domină peisajul politic. Deși există și candidați independenți sau din alte partide, influența covârșitoare a republicanilor și democraților face ca monopolul lor asupra scenei politice să fie extrem de dificil de contestat sau de schimbat.

„Putem găsi pe cineva mai bun din 300 milioane de americani”, consideră texanul, al cărui nume anterior a fost Dustin Ebey. „În realitate, ar trebui să existe o altă cale pentru persoanele ca mine, care s-au săturat de această permanentă trecere a puterii între două partide care nu este în beneficiul oamenilor”, a adăugat el. „Oamenii votează pentru răul cel mai mic, nu pentru cineva în care cred sau pe care îl susţin. Ar trebui să aibă opţiunea de a vota pentru cineva care li se aseamănă şi care îi reprezintă”, a mai argumentat texanul.

„Nu mă amăgesc. Va fi foarte dificil, dar nu imposibil. Am speranţa să avem Donald Trump, Joe Biden şi pe urmă Literally Anybody Else, imediat dedesubt”, a mai declarat potenţialul candidat alternativ. Alegătorii au, de asemenea, posibilitatea legală să scrie „Literally Anybody Else” direct pe buletinul de vot, acesta fiind considerat un vot legitim și numărat ca atare.

foto: pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW