Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alegeri SUA 2020: Joe Biden, avans de nouă procente în fața lui Donald Trump înainte de alegeri

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 noiembrie 2020 Etichete: , , ,

Americanii sunt chemați la urne în data de trei noiembrie pentru a-și alege președintele, o parte dintre senatori și cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanților. Democratul Joe Biden are un avans de nouă procente în sondaje față de președintele republican Donald Trump, cu câteva zile înainte de alegeri.

Joe Biden, fostul vicepreședinte din mandatul lui Barack Obama, i-a luat fața lui Donald Trump în sondaje, potrivit bbc.com.

Democratul conduce în preferințele de vot cu 52%, în timp ce actualul președinte al SUA ar fi ales de 43% dintre cetățenii americani.

Sondajele de opinie realizate în America arată cât de popular este un candidat în țară, dar nu exprimă și eventualele rezultate ale alegerilor, după cum a fost cazul lui Hillary Clinton în 2016.

Chiar dacă Hillary conducea în sondajele de opinie și a obținut cu aproximativ trei milioane de voturi mai mult decât contracandidatul republican, Donald Trump, nu a fost suficient pentru ca soția fostului președinte Bill Clinton să ajungă din nou la Casa Albă.

Toate aceste lucruri se datorează sistemului electoral american. Pe lângă voturile tradiționale, fiecărui stat îi este alocat un număr de voturi electorale, în funcție de datele demografice. Candidatul ales cu o majoritate de voturi obține toate voturile electorale din statul respectiv. Excepții de la această regulă sunt statele Nebraska și Maine.

Sursă foto: BBC.com

 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *