Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


ALDE va contesta hotărârea Biroului Electoral/ Norica Nicolai: Diaconu are dreptul să fie reprezentat de români în secțiile de votare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2019 Etichete: , ,

Președintele Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai, a anunțat că va contesta hotărârea Biroului Electoral Central, după ce, instituția a decis că ALDE nu este partid parlamentar.

ALDE și PRO România formează Alianța „Un Om”, din partea căruia candidează Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. După decizia BEC, alianța riscă să nu aibă reprezentanți în secțiile de votare.

„Dacă BEC va lua această decizie de excluderea a candidatului nostru va continua să joace un joc politic, pentru că juridic argumentele nu se susţin aşa cum am putut observa prin această decizie şi sunt convinsă că în acest moment se creează premisele unei fraude electorale. Cred că Mircea Diaconu, care este un candidat independent susţinut de două partide politice, are dreptul să fie reprezentat de români în secţiile de votare şi spun acest lucru că în procesele electorale anterioare de prea multe ori ne-am confruntat cu situaţii de fraudă, niciodată lămurite”, a spus Nicolai.

Ea a anunțat că Alianța va contesta decizia BEC, imediat după ce va fi făcută publică.

„Vreau să vă informez de asemenea că Ministerul de Externe al României a propus pentru secţiile din Diaspora tipărirea a circa 2.900.000 de buletine de vot, este o propunere estimativă dar trebuie să vă spun că Registrul electoral pentru a vota în Diaspora sunt înscrişi circa 700.000 de români şi dacă privim înapoi la procesele electorale anterioare, prezenţa la vot în ambele procese electorale, mă refer şi la ultimele alegeri, europarlamentare, prezenţa la vot a fost de circa 350.000 de persoane”, a explicat Nicolai.

Norica Nicolai a mai precizat că se îndoiește că va fi un proces electoral corect.

„În aceste condiţii daţi-mi voie să mă îndoiesc că procesul electoral va fi un proces corect, este nevoie cred de formarea unei coaliţii pentru alegeri curate şi acest lucru îl dovedeşte nu numai ce se întâmplă astăzi în procesul electoral pentru alegerea preşedintelui, îl dovedeşte toată experienţa electorală anterioară. Am avut foarte multe contestări, am avut foarte multe dovezi de fraudă, inclusiv BEC actual trimite în procedură penală o serie de candidaţi, nu ştiu pe ce criterii, deci legea nu le permitea să facă acest lucru, am avut partide respinse pentru că nu avea calitatea de partid parlamentar, dar cu toate acestea pe mine şi conducerea alianţei noastre ne face să credem că stăm în această perioadă să ne confruntăm cu o amplă acţiune de fraudare a alegerilor, generată nu numai de organizarea procesului electoral în sine, ci şi de o serie de comportamente politice care sunt inadecvate”, a mai spus Norica Nicolai.

BEC a hotărât, joi, că ALDE și Pro România nu sunt partide politice parlamentare fiindcă nu au un grup propriu în cel puțin una dintre Camere Parlamentului.

Biroul Electoral Central va avea o reuniune, sâmbătă, pentru a fi stabilită, prin tragere la sorți, ordinea candidaților pe buletinele de vot.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW