Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ALDE: Stabilirea unui calendar pentru alegerile locale nu reprezintă o prioritate, ci gestionarea crizei generate de răspândirea virusului Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , ,

ALDE va participa, marți, la consultările cu privire la calendarul alegerilor locale, unde îi vor transmite premierului interimar, Ludovic Orban, că din punctul de vedere al formațiunii, nu stabilirea unui calendar pentru alegerile locale reprezintă în acest moment o prioritate, ci prioritatea absolută trebuie să fie învestirea unui Guvern care să aibă puteri depline, pentru a putea gestiona „criza generată de răspândirea coronavirusului”.

Reprezentanții partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu susțin că măsurile obligatorii care se impun a fi luate de Guvern nu pot să se oprească „doar la acțiuni de limitare a răspândirii virusului”.

„Este nevoie de un Guvern cu puteri depline care să aibă în vedere soluții pentru reducerea efectelor economice ale acestei situații generate de extinderea cazurilor de coronavirus. Operatorii din transporturi, turism, comerț au nevoie de sprijin pentru a putea trece peste perioada dificilă, pentru a putea păstra locurile de muncă și pentru a rezista până când situația se va stabiliza”, se arată într-un comunicat al ALDE.

Potrivit sursei citate, Guvernul trebuie să se concentreze pe problemele generate de răspândirea rapidă a virusului din China, decât pe un calendar „pentru niște alegeri despre care nu știm în acest moment dacă vor putea fi organizate în condiții de siguranță pentru populație”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 84427 more Information on that Topic: mainnews.ro/alde-stabilirea-unui-calendar-pentru-alegerile-locale-nu-reprezinta/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *