Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


ALDE solicită Guvernului liberal să propună „de îndată” un calendar pentru alegerile locale. Tăriceanu: Este un lucru foarte important

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 13 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

ALDE cere Guvernului liberal să propună „de îndată” un calendar pentru alegerile locale, a transmis liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu.

„Alegerile locale se apropie cu repeziciune, de aceea cer guvernului să propună îndată un calendar, în așa fel încât partidele să poată știi bine care este data alegerilor și să ne organizăm. Acesta este un lucru foarte important, care nu trebuie sub nicio formă amânat și care este de resortul Guvernului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unei conferințe de presă.

ALDE susține că Guvernul Orban ar trebui să modifice legislație, în așa fel încât alegerile locale să fie desfășurate în două tururi, însă prin Ordonanță de Urgență, nu prin asumarea guvernamentală.

„ALDE optează fără niciun echivoc în favoarea alegerea primarilor în două tururi. Se impune ca Guvernul să găsească soluția optimă. Nu sunt pentru asumarea răspunderii pentru un astfel de subiect. Trebuie găsită formula unei OUG, care să reglementeze cât mai rapid. Insist pentru această soluție”, a mai spus Tăriceanu.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW