Saturday, May 30, 2020
Jurnalism corect


ALDE nu va participa la votul de învestire pentru Guvernul Orban II. Tăriceanu: Nu vrem să validăm această mascaradă parlamentară

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2020 Etichete: , , ,

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, duminică, că partidul pe care îl conduce a decis să nu intre în „jocul de-a anticipatele pe care l-a inițiat PNL” și că nu va participa la votul de învestire al Guvernului Orban II.

„Constituţia spune la art. 103 alin. 2 următoarele: “Candidatul la funcţia de prim ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, Votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului”. Ori luni, dl Orban nu ne cheamă la un vot de încredere, ci la unul de neîncredere”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

Tăriceanu a mai explicat că nu înțelege de ce Ludovic Orban și „cel care îl dirijează” crede că Parlamentarul poate fi partenel în „această păcăleală odioasă. În condiţiile în care guvernul Orban II nu va fi votat de PNL, nu înţeleg de ce s-ar aştepta ca noi să intrăm în acest joc?”.

Tăriceanu: Nu vrem să validăm această mascaradă parlamentară

Liderul ALDE susține că formațiunea a decis să îi lase pe liberali „să se afunde și mai mult în penibil și să voteze împotriva propriului guvern și să nu conteze pe prezența noastră!”.

„Nu vrem să validăm această mascaradă parlamentară. Mai mult, nu cred că ar trebui să discutăm despre votul de învestire al guvernului Orban II atâta timp cât nu se rezolvă problema OUG privind alegeri anticipate, care are cel puţin 2 teme care contravin legii: legalizarea turismului electoral şi grava discriminare la adresa unora dintre partidele parlamentare mai mici”, a completat Tăriceanu.

Tăriceanu: Ce se întâmplă în aceste zile întrece orice imaginație

Călin Popescu Tăriceanu explică faptul că ce se întâmplă în prezent pe scena politică din țară întrece orice imaginație.

În cei 30 de ani de politică am crezut că le-am văzut pe toate, dar ce se întâmplă în aceste zile îmi depăşeşte orice imaginaţie. Credeam că, în principiu, toate partidele politice vor acelaşi lucru: o societate liberă, o viaţă mai bună pentru români, o economie care să asigure locuri de muncă bine plătite. Obsesia celor din conducerea PNL pentru alegeri anticipate, fără să ia în calcul efectele negative asupra românilor, mă face să-mi pun serioase semne de întrebare cu privire la această credinţă”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai precizat că a fost creată artificial o criză politică, iar această „criză” va avea efecte economice grave care va afecta fiecare român.

„Nu o să obosesc să arăt că această criză politică artificial creată va avea foarte curând efecte economice grave care ne vor afecta pe fiecare dintre noi în mod direct. Am expus motivele în mai multe rânduri. Pe termen lung, cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare va omorî temele locale importante (poluarea oraşelor şi satelor, trafic, curăţenie, spitale, şcoli) şi se vor promova teme strict politice (stânga-dreapta, ciumă roşie vs ciumă galbenă, etc), teme care nu interesează cu adevarat cetăţeanul. Oare asta vrem?”, a conchis Tăriceanu.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban II va avea loc în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, luni, de la ora 16:00.

Nici parlamentarii social-democrați nu vor participa la votul de învestire pentru Guvernul Orban II.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW