Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


ALDE cere ca proiectul de lege referitor la eliminarea pensiilor speciale ale magistraților să fie retrimis în comisiile de specialitate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

ALDE, Pro România și UDMR cer ca proiectul de lege referitor la abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților să fie retrimis în comisiile de specialitate pentru a fi dezbătut și analizat împreună cu reprezentanții categoriilor profesionale vizate.

„Din păcate, vedem foarte mult populism în abordarea acestui subiect, iar acest lucru are consecințe în spațiul public (printre care protestele din justiție).

Din punctul ALDE de vedere, în cazul sistemului de justiție nu trebuie neglijat dezechilibrul existent, care afectează grefierii și personalul auxiliar. Totodată, în cazul magistraților, trebuie să existe un anumit regim care să le dea confortul necesar, pentru a avea totală independență în exercitarea atribuțiilor și responsabilităților pe care le au.

ALDE consideră că pentru un astfel de proiect ar trebui ca toate partidele parlamentare să meargă în comisiile de specialitate pentru a exista o discuție serioasă cu privire la schimbarea sistemului privind pensiile speciale. Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm niște decizii populiste care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară și care afectează mai multe categorii profesionale”, a transmis ALDE, pe pagina de Facebook.

Guvernul nu își asumă politic proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor de serviciu

În urma întâlnirii dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții sindicatelor de grefieri s-a decis ca Guvernul să nu își asume politic proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale magistraților.

„Subiectul numărul unu a vizat inițiativele parlamentare de modificare a legii pensiilor acestui cod profesional. Concluzia guvernului este că nu iși asumă politic vreun astfel de proiect de lege. În ceea ce îi privește, au disponibilitatea de a ne așeza la masă. Este un demers de durată, nu un demers care să se tranșeze de pe o zi pe alta.
Cel de-al doilea subiect îl reprezintă dezechilibrele în salarizare. Există o multitudine de spețe individuale care au dus la apariția unor discriminări”, a spus Dumitru Costin, președintele Blocului Sindical Național (BSN).

Instanțele și parchetele din mai multe orașe din țară și-au blocat, marți, activitatea în semn de protest față de proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale.

Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale magistraților urmează să fie dezbătut și adoptat, marți, în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a anunțat, luni, că Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, dacă proiectul nu va fi adoptat de Camera Deputaților.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW