Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


ALDE, avertisment pentru Guvernul Orban privind desființarea SIIJ: Mesajul asociațiilor de magistrați nu trebuie ignorat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

ALDE susține că mesajul referitor la desființarea SIIJ, transmis de patru asociații ale magistraților la finalul anului 2019, nu trebuie ignorat.

”Un mesaj transmis de patru asociații ale judecătorilor pe finalul anului trecut care nu trebuie ignorat! Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO), Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Procurorilor din Romania (APR) și-au expus clar punctul de vedere”, transmite ALDE într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Patru asociații de magistrați au transmis la sfârșitul anului 2019 că Memorandumul de desființare a SIIJ este incomplet și inexact. Acestea au solicitat ca membrii Guvernului Orban „să lase jocurile politice și să nu uite că reprezintă România, având obligația de a nu dezinforma”.

Este vorba despre Asociația Magistraților din România, Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului, Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Procurorilor din România. Acestea au transmis, luni, un comunicat comun în care susțin că Memorandumul adoptat de Guvernul României în data de 27 decembrie, prin care ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a propus desființarea SIIJ este incomplet și inexact.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW