Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


ALDE amenință că va sesiza CNCD dacă după 15 iunie se deschid doar grădinițele private. Iohannis, acuzat că discriminează copiii în funcție de veniturile părinților

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2020 Etichete: , , , ,

ALDE amenință că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în cazul în care după 15 iunie va fi permisă redeschiderea doar a grădinițelor private, așa cum a anunțat președintele României. Klaus Iohannis este acuzat de conducerea ALDE că discriminează copiii în funcție de veniturile părinților.

 „Considerăm că măsura anunțată de Klaus Iohannis este o discriminare gravă a copiiilor și a dreptului lor la îngrijire și educație, în funcție de veniturile părinților. Accesul la îngrijire și educație pentru copii în cadrul creșelor și grădinițelor de stat este gratuit, spre deosebire de sistemul privat, astfel că păstrarea grădinițelor și creșelor de stat închise după 15 iunie îi va obliga pe părinții care au venituri mici să caute alte soluții, poate mai puțin sigure, pentru supravegherea copiilor în timpul în care se află la serviciu sau, în anumite cazuri, părinții vor fi obligați să aleagă între a-și îngriji copiii sau a avea un loc de muncă”, se arată într-un comunicat al ALDE.

Conform acuzațiilor ALDE, Iohannis Iohannis introduce în spațiul public teme care dezbină societatea românească.

„În loc să fie un factor coagulant, președintele Klaus Iohannis introduce în spațiul public teme care dezbină societatea românească. După discriminarea la adresa persoanelor în vârstă, a bolnavilor non COVID, acum politica promovată de dl Iohannis și Guvernul său pune românii cu venituri mai modeste împotriva celor cu venituri mai mari”, se mai arată în comunicat.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a adăugat că nu va vota prelungirea unei stări de alertă.

„Menținerea unei stări permanente de panică este doar o manevră electorală a dlui Iohannis și a Guvernului Său, o manevră care ne afectează negativ pe noi toți”, a scris Tăriceanu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW