Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alarmă de fake-news. Spitalul Universitar și Elias nu pregătesc șomaj tehnic pentru angajați

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 martie 2020 Etichete: , , , ,

După ce în presă s-a vehiculat că Spitalul Universitar din București și Spitalul Elias se pregătesc să aplice varianta șomajului tehnic pentru mai mulți angajați ai unităților medicale, GCS dezminte informațiile și atrage atenția că dorește o bună colaborare cu toate instituțiile mass-media.

„Urmare a informațiilor false apărute în spațiul public, conform cărora două spitale din Capitală pregătesc șomaj tehnic, facem următoarele precizări: Dezmințim categoric informațiile apărute în articolul https://www.stiripesurse.ro/surse-spitalele-elias-si-universitar-pregatesc-somaj-tehnic-pentru-o-parte-din-angajati_1442530.html , ca urmare a precizărilor făcute de reprezentații celor două spitale”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Conform sursei citate, managerul Spitalului de Urgență București, Adriana Elena Nica, susține că informațiile prezentate în articol sunt false. Potrivit acesteia, nu a fost primită vreo solicitare din partea publicației în cauză sau a autorului materialului.

Managerul spitalului a precizat că joi a avut loc o ședință cu șefii de secție și asistentele șefe în care s-a discutat „organizarea activității pe echipe distincte de lucru, pentru a proteja personalul medical, nicidecum <<pentru a trimite o parte din personal în șomaj tehnic», așa cum în mod fals este prezentat în articol>>”.

„Nu în ultimul rând, un astfel de articol are ca scop inducerea unei stări de neîncredere în personalul medical și în activitatea medicală din cadrul Spitalului de Urgență București, dar și în autoritățile statului”, a subliniat Adriana Elena Nica.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Elias, Mugur Ardelean, a precizat că informațiile din articol sunt false și spune că nu a fost contactat de autorul materialului.

Potrivit acestuia, „nu s-a pus problema intrării personalului în concediu sau în șomaj tehnic, întreg personalul spitalului fiind la dispoziție, iar din punct de vedere a programului de lucru a fost operată o decalare în acord cu recomandările primite”.

Articolul intitulat „SURSE Spitalele Elias și Universitar pregătesc șomaj tehnic pentru o parte din angajați” a fost postat de publicația online Știri pe Surse.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *