Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Al șaptelea județ din România în care masca de protecție devine obligatorie/ Măsura intră în vigoare de marți

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: ,

Începând de marți, purtarea unor materiale de protecție a nasului și a gurii devine obligatorie și în Bacău, după ce, în cursul săptămânilor trecute, mai multe județe au luat această măsură.

Dacă oamenii nu găsesc măști sanitare în farmacii, pot folosi eșarfe, batiste, măști din pânză, sau orice fel de metode de protecție care să acopere gura și nasul.

Potrivit prefecturii Bacău, decizia a fost adoptată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și devine obligatorie începând de marți.

Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura, important este ca ele, după folosire, să fie spălate şi călcate, pentru a asigura o protecţie sporită.

„Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi, şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, declară prefectul Liviu Miroşeanu.

Bacău este al șaptelea județ în care masca devine obligatorie, după ce Hunedoara, Maramureș, Galați, Vaslui, Iași și Suceava au luat aceeași măsură.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW