Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Al doilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud ajunge, sâmbătă, în România

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 martie 2020 Etichete: , ,

Al doilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud ajunge, sâmbătă, în România, pe Aeroportul Otopeni, cu o aeronavă C-19 Globemaster III, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

MApN a cerut desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență pentru transportul a încă 45 de tone de echipament medical de la Seul la București. Este vorba despre 100.000 de combinezoane de protecție pentru medicii din România. Acestea vor ajunge, sâmbătă, pe Aeroportul Otopeni.

”Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus”, se arată într-un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical.

Coordonarea celor două zboruri s-a realizat, din partea României, de Centrul Național Militar de Comandă al MApN.

Joi, un transport aerian cu 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud a ajuns la București. Misiunea s-a desfășurat cu o aeronavă NATO, în regim de urgență, la solicitarea Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Potrivit Ministerului Apărării, transportul a fost asigurat cu o aeronavă Boeing C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.

România a achiziţionat, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC), 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud. Tot din această țară ar urma să ajungă 2 milioane de teste pentru COVID-19.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW