Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Al doilea semestru al anului școlar 2021-2022 începe luni / Cursuri cu prezență fizică în toate școlile din România

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2022

Luni, 17 ianuarie, începe al doilea semestru al anului școlar 2021-2022, ce va avea 20 de săptămâni. Toți elevii din România vor merge fizic la școală, după ce autoritățile au schimbat regulile în funcție de care unitățile de învățământ își desfășoară cursurile în valul 5 al pandemiei de coronavirus.

Primul semestru s-a încheiat pe 14 ianuarie, la scurt timp după ce elevii s-au întors din vacanța de iarnă. Următoarea vacanță va fi cea de Paște, care începe vineri, 15 aprilie, până duminică, 1 mai. Semestrul al doilea se va încheia pe 10 iunie.

Schimbări de reguli în privința școlilor

Autoritățile au modificat vineri, 14 ianuarie, regulile în funcție de care școlile vor avea cursuri cu prezență fizică în noul semestru.

Potrivit deciziei Consiliului Național pentru Situații de Urgență, elevii pot merge fizic la școală în județele în care rata de ocupare a paturilor de spital pentru pacienții COVID este de cel mult 75%. Dacă rata trece de 75%, elevii vor face cursuri online. Apoi, școlarii vor reveni în bănci doar după ce rata scade sub 70%.

Vineri, cel mai mare grad de ocupare era în județul Suceava – 34%, urmat de Cluj – 28%. Zona București-Ilfov, ce va fi analizată împreună, avea un grad de ocupare egal cu media la nivel național, 16%, potrivit datelor furnizate vineri de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Luni, toate școlile din România vor putea să aibă prezență fizică”, a precizat Sorin Cîmpeanu, vineri, în cadrul unei conferințe de presă comună a miniștrilor Educației și Sănătății, susținută la Guvern.

Totodată, gradul de ocupare din spitale pe fiecare județ va fi publicat pe site-urile Direcțiilor de Sănătate Publică și va fi analizat în fiecare zi de joi. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este cel care decide dacă o școală trece în mediul online sau nu, ținând cont de parametrul explicat anterior.

Totodată, când sunt depistate 3 cazuri de COVID-19 într-o clasă, într-un interval de 7 zile consecutive, va fi suspendată toată activitatea clasei. Dacă o școală are cel puțin jumătate din clase cu activitatea suspendată, unitatea de învățământ va trece în mediul online.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *