Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Al doilea om în stat critică GRECO: Experţii străini nu au avut nimic de comentat despre protocoale, dosare făcute la comandă

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 9 iulie 2019 Etichete: , , , ,

Al doilea om în stat, preşedintele Senatului, critică raportul GRECO, menţionând că experții străini „nu au avut nimic de comentat despre dezvăluirile din ultimii ani”.

„Raportul GRECO privind România a fost publicat pe http://www.just.ro/ sau, mai bine zis, părerea unor experți străini despre justiția din România a fost publicată. Aceiași experți care nu au avut nimic de comentat despre dezvăluirile din ultimii ani (vezi protocoalele secrete, dosare făcute la comandă, sentințe venite din pădurile patriei, secție ilegală de investigarea magistraților în subordinea DNA, etc).

Acum, să comparăm cu părerea magistraților români, cei care cunosc mai bine decât oricine realitatea din justiția românească”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Atașat postării, președintele Senatului a distribuit un mesaj al judecătoarei Dana Gîrbovan.

Reacţia vine după ce GRECO a publicat raportul privind România, experţii insistând ca Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să fie desfiinţată. Mai mult, aceştia fac referire şi la ordonanţele guvernului, precum şi la modificările legislative din ultimii ani, susţinând că România nu a făcut progrese suficiente în combaterea corupţiei.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW