Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Sprijin pentru veteranii și văduvele de război. MApN a decis înființarea unei linii telefonice TelVerde

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Apărării Naționale a decis înființarea unei linii telefonice TELVERDE pentru sprijinirea veteranilor și văduvelor de război pe perioada stării de urgență, în perioada măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei Covid-19.

Astfel, linia telefonică 0800.410.990 a fost deja pusă în funcțiune și este destinată semnalării situațiilor deosebite în care s-ar putea afla veteranii și văduvele de război, fără să aibă susținere din partea rudelor sau alte forme de ajutor direct, în contextul măsurilor adoptate pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Programul de funcționare al liniei telefonică TELVERDE 0800.410.990: între orele 08.00 – 20.00 (de luni până vineri) și între orele 08.00 – 16.00 (sâmbăta și duminica).

„Operatorii liniei TELVERDE vor prelua solicitările de sprijin și vor înștiința echipele din țară pregătite pentru rezolvarea situațiilor semnalate. Solicitările de sprijin pentru veteranii și văduvele de război, pentru asigurarea alimentelor, medicamentelor, nevoi de asistență medicală sau alte situații vor fi soluționate prin centrele militare zonale, județene și de sector, cu sprijinul autorităților locale, al Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București și comitetelor județene pentru situații de urgență”, precizează MApN.

Linia telefonică TELVERDE a fost realizată de Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii din cadrul Statului Major al Apărării, iar funcționarea acesteia este asigurată de Direcția calitatea vieții personalului a MApN.

În prezent, 4.607 veterani de război și 126 văduve de război se află în evidențele Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naționale, Casei de pensii sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne și Casei Naționale de Pensii Publice.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW